Scott Supertrac RC 2

Scott Supertrac er for nogle kun kendt som et veletableret cykelmærke. Men det er ikke kun den to-hjulede, som kan få godt greb i underlaget. Løbemarkedet er bestemt også et stort segment hos Schweizerne, og det er svært at komme uden om dem i trail sammenhæng.

 

Kendis i nye klæder

Gennem godt og vel 3,5 år blev den første udgave af Supertrac RC mere og mere populær blandt trail løbere verden over. Supertrac RC har en god komfort, som ikke kun er brugbar for én type løbere, men er tiltalende for langt de fleste løbere, hvad enten man er begynder, langdistance eller blot ønsker at svøbe sine fødder i kærlighed. Ligeledes er et godt greb med til at danne fundament for en populær sko.

Knopperne måler 6 millimeter, og det er derfor ikke en sko, som henvender sig direkte til de hårde og tørre underlag, men derimod til de glatte og mudderbelagte stier. Med et godt mix af komfort og greb, og derefter pakket ind i et let og adræt overstykke, er det en sko, som var den oplagte trailsko for mange løbere.

De populære modeller bliver ofte opdateret med en face lift eller en større opgradering. Dette har også været tilfældet for Supertrac RC, som har fået efternavnet 2.

 

Scott Trailsko

 

 

Opgraderingen

Ved første øjekast er det relativt nemt at se, at der er blevet lavet et face lift, men er der andre ændringer? Skoens bredde er den samme som tidligere og er afrundet i fronten for at skabe god plads til tæerne. Det giver bedre fundament for din fodstøtte og balance. Ydersålens knopper på forfoden og hælen er reduceret i antal og gjort bredere. Det samme er gældende for midtersålen. Dette gør at skoen bibeholder det gode greb, mens man undgår at jord og mudder pakker sig sammen imellem knopperne og mindsker grebet.

Knopperne er stadig placeret i Scotts velkendte Radial Traction, som yder greb i 360 graders vinkel. Så uanset om du løber op, ned eller på tværs af en hældning, vil der ideelt set være et mere optimalt greb, hvor mudder ledes lettere væk, uanset vinklen på tråddet.

Scott har en god profil

Sålen på Scott 2 har en god profil så du står godt fast, men du føler dig ikke låst fast, Scott 2 er fortsat fleksibel og agil.

Skoens overdel er opbygget i Scotts Schoeller materiale, som giver en dynamisk og fleksibelt overdel med både yder beskyttelse og en god tilpasning på foden. Mørke farver tiltrækker som bekendt varme, hvilket har givet Scott anledning til at udvikle Coldblack, som hjælper til en minimal varmeabsorbering, og dermed en mindre overophedet og hævet fod.

eRide sålen er lavet med en buet ydersål for at fremme en dynamisk løbeposition og dermed øge effektiviteten.

 

 

På sporet

Supertrac RC 2’s opgraderinger læner sig mere op af et face lift end en egentlig opgradering. Men hvorfor fikse noget som allerede virker? De mindre opgraderinger, der trods alt er lavet, har bestemt også været til den positive retning. Skoen er ikke en responsiv sko, som med sikkerhed vil være førstevalg til konkurrence.

Supertrac RC 2 vil derimod være et godt valg til mængdetræning og til de dage, hvor der er fugtigt og mudret på sporet. De grove knopper i den velkendte 360 graders placering yder et godt greb uanset underlaget. Det rette element er uden tvivl det fugtige underlag, hvor mudder og regn har sat sit præg. De 6 millimeter dybe knopper med relativt store mellemrum sikrer et godt greb uanset om hældningen er positiv eller negativ.

Med knopper på 6 mm har du et godt greb, også når du krydser bakken, løber på tekniske stræk – jo mere desto bedre.

Tryghed i sporet

Ligeledes føler man tryghed i grebet, når løbeturen går på tværs af en hældning, eller når sporet er teknisk, og der skal ændres retning hyppigt. Selv om knopperne er relativt grove og henvender sig til mudder segmenterne, føles det ikke som en ”fodboldstøvle”, hvis det uheldige skulle ske, at man måtte komme på asfalt. Skoen trives i det fugtige element, og overdelen er ud over Coldblack funktionen, også gjort mere resistent overfor vand. Skoen kan ikke undgå at blive våd, men Schoeller 3XDRY forkorter tørretiden sammenlignet med traditionelle materialer. Selv gennem de største mudderhuller er der en følelse af, at skoen tørrer hurtigt op, og at man dermed ikke generes mere end højest nødvendigt.

Indersålen tilføjer en anelse mere komfort til skoen og leverer endnu bedre tilpasning på foden. Når foden er i skoen, er der en fornemmelse af, at man suges fast og er i fuld kontakt med skoen. Schoeller materialet på overdelen giver sammen med snørebåndende en god mulighed for at øge tilpasningen til foden yderligere. Skoen er til den brede side, og der er god plads for tæerne til at danse rundt på stierne. Dog er snørebåndende lige til den lange side og kan virke lidt som fangearme igennem krat eller ved møde med grene.

 

 

Den hurtige sammenfatning

Supertrac RC 2 er uden tvivl en kompetent spiller og en go-to sko til mængdetræning eller til de tekniske spor. Parametre som godt greb og god komfort er bestemt noget, som majoriteten vil foretrække.

 

Specifikationer:

Størrelser       40, 40.5, 41, 42, 42.5, 43, 44, 44.5, 45, 45.5, 46, 47, 47.5.

Farver            Sort/ gul, Sort/ midnight blue

Drop              5mm

Vægt              271 gram pr. sko

Pris                1.300 kroner

Info                scott-sports.com

 

Her kan du finde andre forhandlere af Scott Supertrac

 

Forfatter og skribent Jesper Laustsen

Her finder du flere artikler om Trail

Trailmagasinet udgives i samarbejde med Løberejser