Du ved aldrig helt hvad du går ind til, når du går ind til et foredrag

Denne gang var det foredrag med ultraløber Henrik E. Andersen, hvor omdrejningspunktet var det at være ultraløber, at sætte sig nogle store målsætninger, og hvordan der arbejdes med det. Et ultraprojekt set med en leders øjne, tilgang og værktøjskasse. Og det skulle vise sig, at der er så mange paralleller fra det at være leder eller det at beskæftige sig med komplicerede ting, til det at være ultraløber.

 

Arbejdstilgangen for en ultraløber sammenholdt med det at være leder rummer så stor en fællesmængde, at man næsten kan spørge sig selv, er ledere gode løbere eller bliver løbere gode ledere ?

 

Henrik E. Andersen er i sit civile liv ledelses- og search konsulent, hvor Henrik i sit daglige virke hjælper virksomheder med at finde de rette kandidater til ledende stillinger på den ene side og på den anden side at hjælpe stærke kompetencer med at finde de rigtige job.

 

Jeg har i min tid som search konsulent ødt rigtig mange dygtige kandidater, jeg har mødt rigtig mange ambitiøse virksomheder, som søger en tilsvarende ambitiøs og kompetent kandidat. Det har givet en unik indsigt i, hvordan der arbejdes på dette niveau på tværs af virksomheder og brancher. Og jeg ser nogle klare linier og tendenser uanset branche uanset virksomhed.

 

Henrik E. Andersen er selv ultraløber, og han er selv beskæftiget med ledelse, selvledelse og det at arbejde med komplekse problemstillinger. Begge dele med en del år i bagagen. Henrik E. Andersen holder foredrag og er fast klummeskribent på Dagbladet Børsen.

Henrik E. Andersen Erhvervspsykolog

Henrik E. Andersen Erhvervspsykolog og ultraløber – tanker om at forene ultra med et civilt liv.

 

Om at planlægge et ultra langt løb

Det var da Henrik satte sig for, at løbe fra sydfrankrig til Roskilde i Danmark, at det kom stærkt frem, at det at tilrettelægge en sådan tur, det minder meget om at arbejde med komplekse problemstillinger i virksomhederne små som store. Henriks eget ultra projekt handler om at løbe ca 1800 km på 30 dage i juli måned fordelt over 29-30 dage. 

Enhver der sad denne aften og lyttede til Henrik, har formentlig trukket tråde til sit eget civile liv, til sit eget løb og reflekteret over det som Henrik E. Andersen satte både ord og billeder på.

 

Der er 6 mantraer i en bedre forståelse af ultraløb og ledelse

  • Det handler om at forstå hvorfor du vil det her, og hvad vil du opnå – Det skal give mening i en eller anden sammenhæng
  • Du har brug for en plan hvor du balancerer tålmodighed og evne
  • Du skal forstå egne styrker og svagheder
  • Du skal have passion, dedikation og arbejde hårdt
  • Mental energi og fokus er afgørende for gennemførsel
  • Du kan ikke gøre det alene

 

Henrik fik denne aften sat ord billeder og eksempler på disse 6 mantraer. Hvordan han selv og mange af de virksomheder, han arbejder med griber efter den samme værktøjskasse. Og på den måde har Ultraprojektet udviklet sig fra ikke bare at være et løbeprojekt men også et ledelses projekt.

Strategi, plan og eksekvering

Det tog en god aften at komme godt omkring disse mantraer. Men især vil jeg slå ned på et område, hvor Henrik fremlægger sin strategi og plan, hvor Henrik gennemgår planen for at gennemføre dagene på sin tur. Hvor dagen er brudt op i 4 primære dele og tilsvarende 4 mindre dele – på en ganske overskuelige måde. Henrik tager en del af gangen, i og har hver gang fokus på den konkrete opgave – de næste 15 km, der ligger foran ham. Der er en række små detaljer der er fokus på, og på den måde indgår, det små i det store – små tandhjul driver større tandhjul, og små indsatser gør en forskel i en større helhed.

Forinden er planen (ruten lagt), overnatninger bestilt således, at Henrik kan have fokus på det som det handler om.

Micromanagement – hvad gør du i den konkrete situation

Vi kom under foredraget meget tæt på, hvad Henrik vil gøre i den enkelte situation omkring pauser, mad, småskader og ikke mindst hvordan, der arbejdes med det mentale – Det kan være en meget lang tur, hvis ikke man har selskab, hvis ikke der sker noget. Man skal helst distraheres på en god måde.

Du er altid en del af noget større – dem der lykkedes god har gode folk på sidelinien

Det var på mange måder en særdeles behagelige og berigende aften, og er du bare semi ultraløber kan du ikke undgå at have respekt for den planlægning, der ligger forud for eksekveringen af den store målsætning – Det bliver også klart, at når vi ser på eliten indenfor enhver sportsgren, så var de aldrig nået langt, hvis ikke de stod på skuldrene af andre. Det blev formuleret som det at være en del af noget større og dermed lånte vi et citat som en kendt dansk virksomhed tidligere har haft som tag-line.

 

Du kan følge Henrik E. Andersen og hans projekt her.

 

Det er altid en fornøjelse at gå ind til et foredrag – dette foredrag med ultraløber Henrik E. Andersen var bestemt ingen undtagelse. Det tåler en gentagelse.

Foredraget var arrangeret af

Trailmagasinet som bringer viden og inspiration omkring ultraløb og trailløb, Løberejser der giver oplevelser indenfor løb og Indlægsklinikken Sport & Ortopædi, der hjælper dig videre.