Det bedste af Sjællands kyst – del 4 (Reersø)

 

Trailmagasinet - Sjælland rundt

Sjælland – De 10 bedste ruter rundt om Sjællands kyst.

 

 

I 7 grader og høj sol er vi midt i april tilbage ved halvøen Reersø for at gense endnu en etapevinder fra Sjælland Rundt turen. Sidst vi var her, blev vi overraskede over det virkeligt lækre trailløb området kunne byde på, og heller ikke denne gang blev vi skuffede.

 

Reersø er nok mest kendt for haleløse katte (som endnu engang glimrede ved deres fravær) samt lakseopdræt omkring den nærliggende ø Musholm, men for trailløberen er der også virkeligt meget at byde på.

 

Ligesom sidst startede vi ikke langt fra Mullerup Havn, og denne gang lykkedes det at holde os helt nede ved vandkanten indtil den sidste bugt syd for Reersø hvor det fortsat ikke var muligt at passere (Stravas heat-map er også uden markeringer på dette stræk). Turens højdepunkt starter i Reersø Havn hvorfra et virkeligt lækkert 6 km langt trailspor fører hele vejen rundt om halvøen helt tæt på vandet, og her var vi så heldige et par kilometer at have følge af to marsvin der svømmede helt tæt langs kysten.

Sjælland Rundt – Reersø

Reersø ligger smukt og stikker ud i Storebælt. Udsigten er formidabel. Mod syd ligger Storebæltsbroen, og mod nord ligger Kalundborg.

 

 

 

Turen sluttede helt ude ved ”Flasken”, som er en del af et fredet område og beskrives af Danmarks Naturfredningsforening som en ureguleret flodudmunding der hvor Halleby Å løber det sidste stykke ud i Storebælt i et smalt løb. Da vi var forbi sidst var vi ikke helt fremme ved denne passage da vi på baggrund af kortstudier vurderede at vi ikke kunne passere – og vi må nu konkludere at det var en fornuftig beslutning…