Portræt af Master Runner som bare bliver bedre med årene

Helle Blak Petersen Master runner på 48 år med 140-145 ugentlige kilometer i benene

(tekst af Jørn Andersen)

I forbindelse med de opslag som Trailmagasinet begik i sidste uge, kom der en del kommentarer af forskellig karakter. Kommentaren fra Helle Blak Petersen stak lidt ud – Helle bliver simpelt hen bedre med årene, og formår at navigere igennem en travl hverdag med job, familie med børn og barnebarn.

Ikke desto mindre har Helle ca 10 løbepas om ugen 3 gange står den på 30 minutters styrketræning.

En sen starter

Helle startede lidt sent i en alder af 33 år som småbørns mor. Det var vanskeligt at gå til fitness træning, så var det noget nemmere lige at tage løbeskoene på og løbe en tur. Der blev flere ture og de blev længere – først blev der løbet et halvmaratjhon og siden det første og det næste marathon, hver gang med overskud fortæller Helle.

I en alder af 38 skifter Helles træning lidt karakter, idet hun får en personlig træner i Søren Rasmussen. Det giver på en gang bedre struktur, variation og mere kvalitet – samarbejdet med Søen Rasmussen står på gennem flere år, men stopper under Covid 19.

Helles løbe dagligdag består primært af ture på egen hånd. Det er nemmere at tilrettelægge på den måde, og ellers er Helle medlem af Viborg Atletik & Motion.

Skader

Det har ikke været nødvendigt at beskæftige sig med det. Der løbes til stregen fortæller Helle, men alt sker på en balanceret måde – når der tilsættes lidt fysisk træning er det også med til at holde evt skader væk mener Helle. Helle har dyrket meget af denne type træning i sit tidligere liv og tilskriver selv det en del af forklaringen på, at skader ikke er noget vi taler om.

Helles næste mål er den 13. april, hvor der skal løbes DM 100 km i Viborg

 

Om at ophæve tyngdekraften

Helle har nærmest formået at ophæve tyngdekraftens love. Ikke alene løbes der i et omfang som de færreste i samme alder kan, men det sker også i et højere tempo.

Det er imponerende at høre dette stykke livshistorie, men skulle man til sidst komme med en lille disclaimer skulle det være, at har man ikke lige mulighed for at løbe 140-145 km og uge så kan mindre gøre det. Tag udgangspunkt i din egen situation.

 

Lidt andre faktuelle bedrifter fra Helle Blak Petersen

Helle har været med EM 2019 og VM 2022 på 50 km med det danske ultralandshold på 50 km. Helle løb sit første 50 km løb i 2019 med henblik på at kvalificere mig til EM det samme år. Helle har en enkelt gang deltaget i 6 timers løb med ultralandsholdet.