I det mindste løber vi!

Fredagsanektdote af Mette Birk Jensen 

 

Danskernes motionsvaner

Idrættens Analyseinstitut er netop kommet med deres seneste kortlægning af vores motionsvaner og sportsvaner, og det er interessant læsning! Det fremgår nemlig, som man kan se her på grafen, at vi siden 2011 tilsyneladende er blevet mere og mere trætte af at træne. Og det lyder jo mærkeligt med al den fokus der er på gevinsterne ved at røre sig. Tænk, at det virkelig kun er 57% af voksne danskere, der ”indrømmer”, at de dyrker sport og motion!

Graf

Graf over danskers motion

Jeg tog fat i én af bagmændene bag studiet, Steffen Rask, for at få ham til at forklare sig. Er vi virkelig blevet dovne?

 

Han ville godt give mig ret i, at resultatet ikke direkte giver grund til begejstring, men han bad mig, som fagfolk jo altid gør, om at nuancere og pegede på, at for det første er der jo… Coronaen! Nåh ja, den havde jeg lige glemt… men hvis vi ser bort fra den, så falder kurven jo alligevel? ”Vi er dog historisk mere aktive, end vi nogensinde har været, og desuden er vi blandt de lande i verden, hvor sports- og motionsvanerne er bedst”, sagde han så. Point taken!

 

Corona-motion og travlhed på stierne – Nye motionsvaner

Helt sort ser det altså ikke ud, selv om der nu skete et eller andet vildt i 2011, som Idrættens Analyseinstitut med Coronaens mudrede billede endnu ikke kan forklare. Hvad man allerede kan se er, at nedlukningen (hvis det altså er den), har ført folk over i løb og gang i stor stil. Faktisk er det, sammen med styrketræning, de eneste sportsgrene, som er i klar fremgang. Særligt gang ser ud til at være det nye sort. Og det er da helt klart godt nyt. Selv om vi så må leve med lidt mere travlhed på stierne. Det går jo nok!

 

Som Hippokrates sagde: ”Hvis du er i dårligt humør, så gå en tur. Hvis du stadig er i dårligt humør, så gå en tur mere.”

Måske er det det, vi har gang i? Hvad med jer – får I løbet og/eller vandret mere eller mindre for tiden?

 

Hvis I gerne vil læse mere, kan man downloade rapporten på: Idrættens Analyseinstitut 

Læs flere spændende artikler på Trailmagasinet her

Denne fredagsanekdote om danskernes motionsvaner er skrevet af Mette Birk Jensen. Trailmagasinet bringer hver fredag en anekdote, som er overvejelser omkring det som interesserer os. Anekdote er baseret på undersøgelse foretaget af Idrættens Analyseinstitut.