Kan du løbe 8 x 5 km på 24 timer?

 – du afgør selv hvor, men ikke hvornår.

 

De fleste kan klare en enkelt 5 km på en dag, lidt færre kan klare 2 gange 5 kilometer, og begynder det at skulle være 3 x 5 eller 4 x 5, så melder udfordringerne sig med restitution, udholdenhed. Hvis du således skal løbe 8 x 5 kilometer på et døgn så begynder det at blive en udfordring af en anden karakter.

 

Det er godt nok usædvanligt at skulle løbe 8 gange på en dag.

Det kan blive en lang lørdag, men den starter tidligt

Lørdag den 30. januar er der atter 24 timers løb arrangeret af Coast 2 Coast. Begyndende kl 00.00 – altså midnat natten mellem fredag og lørdag – skal deltagerne løbe de første 5 km. 3 timer senere med start kl 03.00 gentages dette og ligeledes kl 06.00. Deltagerne løber hver 3. time en 5 km opmålt af dem selv. Det kan være hjemmefra, det kan være i sommerhuset eller, hvor du nu befinder dig.

Det er næppe den store udfordring at løbe 5 km ej heller 10 km for de fleste. Men i denne lille udfordring indgår, at du starter midt om natten. Du får forstyrret din søvn og dermed også din restitution. Du er aktiv i 24 timer, og kroppen når på intet tidspunkt rigtigt at slappe af, og du venter bare på næste 5 km pas.

 

24 timersløb delt på 8 etaper

24H online running. Hvor deltagerne løber 8 etaper af 5 km eller 8 etaper af 12,5 km. Man løber hvor man vil, opmåler sin egen rute. Du starter en ny etape hver 3. time. Du er med andre ord tvunget til at have pauser. En hjælp for nogen en udfordring for andre.

 

Trailmagasinet er med – sjove ting skal prøves

Trailmagasinet deltager i denne event, og jeg som skribent ser frem til denne anderledes træningsudfoldelse som ikke kun handler om selve løbet, men også hvordan du tilbringer tiden ind imellem – Det er godt nok usædvanligt at skulle løbe 8 gange på en dag.

Coast2Coast gennemfører dette tiltag.på vistnok 4. år siger Rico som Løbsarrangør. At dømme efter opslag fra tidligere løb var det en succes. Det var hårdt for mange, og det var forskellige udfordringer, der mødte deltagerne.

Deltagerne bruger i rigt omfang Facebook til at finde og give motivation til hinanden – og der opstår en god stemning i dette virtuelle rum. Deltagerne oplever at løbe på tidspunkter, hvor alt omkring dem sover, og man føler sig lidt alene i verden – indtil du går ind i Facebook gruppen, fortæller løbsarrangør Rico.

I en tid hvor vi alle har skruet gevaldigt ned for de sjove ting er dette en kærkommen lejlighed til virtuelt at dele en udfordring og dele en oplevelse. Det er muligt, at vi bare for at få en smule sympati ringer lidt opslag her på siden lørdag den 30. januar.

Der kan løbes 2 distancer

Du kan løbe den korte som bare er 8 x 5 km altså ca 40 km på et døgn, eller du kan løbe 12,5 km som så giver dig 100 km på et døgn.

Vi har tidligere udbudt den lange tur som 8 x 10 km altså ialt 80 km. Men eftersom mange eftersprurgte muligheden for at løbe 100 km, så skruede vi lige denne del op på 8 etaper af 12,5 km.

Der er ca 180 der deltager på den korte og ca 20, der deltager på den lange.

Du kan læse mere om Coast2Coast på dette link

 

For andre artikler fra Trailmagasinet – find dem her

 

Trailløb med Løberejser