Kom lettere igennem de lange træningsture

Du kender det sikkert godt. Du har brug for at få løbet nogle længere ture, for du er i gang med måneders forberedelse. Der er sat et mål. Måske venter et maraton forude eller måske gør du klar til dit første ultraløb. Og du ved godt, at der skal mange flere kilometer i benene, for at du kommer godt igennem. Så hvad gør du?

Det kan være du følger et træningsprogram sammen med andre – for løb er jo som bekendt sjovere med andre. Men der er alligevel nogen ture du står med selv, og der er tale om ture, hvor du skal ud på længere ture end du normalt løber.

Hvor svært kan det være? Du ved det er nødvendigt med nogen længere ture for at få den ultimative glæde ved at kunne gennemføre det mål du stræber efter. Så på med trailskoene og ud i dit løbehood, det er jo let nok at tage en ekstra runde i forhold til den vanlige runde, eller bare lige udvide med en ekstra sløjfe.

Men så sker det – oppe i dit hoved begynder alle mulige diskussioner! Er det ikke en af de meget tunge dage, er det en overraskende træthed eller du måske ligefrem lidt skidt tilpas? Det kan også begynde at føles lidt forkert i det ene knæ? Og det udvikler sig til en skepsis overfor, om det virkelig er nødvendigt med den ekstra tur lige i dag – det kan blive en anden dag! Tænk en gang, du bliver overtalt af dig selv til at løbe hjem! Den indre stemme vandt, og du fik ikke løbet mere end den vanlige runde. Når du kommer hjem, så er det alligevel med en lidt ærgerlig fornemmelse, for du fik alligevel ikke de der ekstra kilometer i benene du ellers havde besluttet dig for, og ugerne bare går og går. Det er nødvendigt at finde en anden vej.

 

Når du kommer hjem, så er det alligevel med en lidt ærgerlig fornemmelse, for du fik alligevel ikke de der ekstra kilometer i benene du ellers havde besluttet dig for, og ugerne bare går og går.

Løsningen finder du her 🙂

Der er en metode som virker, og den er tilmed helt utrolig enkel: få den lange træningstur gjort urørlig. Planlæg turen så du gør det nemmere at udfordre dig selv. Det handler om at gøre det umuligt at ændre turen undervejs. Undgå derved grobunden for de der ødelæggende diskussioner med dig selv om at stoppe. Når du får dine egne diskussioner stoppet, kan du tilmed bedre nyde turen eller bare lade tankerne flyve helt andre steder hen.

Det er altid en god investering at bruge lidt tid på at finde en god rute. En rute som gør turen afvekslende og gerne til en opdagelse. Find ruten et sted hvor du ikke kan stå af. Det kan være du har fundet en god stor sø, der har en fin sti der går rundt om. Her er det jo ikke lige sådan at skyde nogen genvej, og derfor behøver du ikke løbe og tænke på den mulighed. Det kan også være en rute, hvor du ”bare skal løbe hjem”. Udover at fastlægge ruten skal du have planlagt, hvordan du kommer ud til start. Kan du tage en bus ud til start eller får du et lift af nogen? Når først du står derude er der ingen vej udenom, nu skal du blot løbe hjem. Igen er der ikke nogen indre stemmer, der foreslår at afkorte turen eller skyde genvej, for du har jo lagt planen ud fra, at der ikke er andet at gøre end bare at løbe hjem.

Denne artikel er skrevet af Søren Mariegaard