Der er endnu ikke fundet datoer for 2020 – indtil da kan du læse om tidligere års løb nedenfor. Kontakt løberejser for evt spørgsmål på info@loberejser.dk

 

Mølleå løbet – En løbende fortælling den 17. juni

Mølleå løbet – Tag med på en løbende episk fortælling fra Mølleåens udspring til dens udløb. En tur på 10, 20 eller 30 km

  • Hvor mange møller har der stået langs mølleåen?
  • Hvorfor kaldes Mølleåen for Industrien vugge?
  • Hvor lang tid vil det tage at tørlægge Mølleåen?

 

Mølleåens udspring – skellet – her markeres om dråben der falder bevæger sig mod Roskilde fjord eller om den følger Mølleåen til Øresund.

Søndag den 17. juni arrangeres Mølleå Løbet

Mølleåen har sit udspring ved Bastrup sø – herfra samles de første dråber, som siden bliver en kilde, som bliver til en bæk som bliver til en stor flydende å, som til sidst rammer havet ved Mølleåen.

I dag er Mølleåen og hele det område den gennemløber et flot og rekreativt område, de færreste har nok tilbagelagt hele vejen. Hvad nogen måske ved er, at Mølleåen har haft stor betydning for industrialiseringen af Danmark. Lidt populært kaldes Mølleåen for Industrialiseringens vugge.

Det er nemlig langs mølleåen, at de første møller blev opstillet som sidenhen skabte grundlaget for at udvikle industri, idet man fandt ud af, hvordan man kunne tæmme vandet og omdanne det til energi via møllehjul osv. At det blev netop Mølleåen, der kom til at spille denne rolle skyldes blandt andet, at der skal  store mængder vand til at drive en mølle. Jo mere vand desto større mølle.

På turen passerer vi også Klaus Nars Holm, hvor vi fortæller den løjerlige historie om denne ø midt i Farum Sø.

Søndag den 17. juni Inviterer til løb og fortælling.

Vi løber fra Bastrup sø kl 10 og så følger vi det som starter med at være en fugtig sti, til det bliver en kilde, som bliver til en bæk, som bliver til en å. Undervejs gør vi holdt en række steder, hvor vi vil fortælle om egnen. Nogen steder står møller endnu, andre steder kan vi se levn fra dem.

 

”Mølleå løbet er, som vi arrangerer det en løbende fortælling om Mølleåen, hvor samværet med andre og nysgerrighed i forhold til naturen og vores fælles historie er i højsædet

 

Der vil ikke være nogen mållinie, tidstagning eller nummer på maven. Denne dag er vi alle vindere.

Der er mulighed for at løbe Mølleå løbet som 10 km, 20 eller 30 km tur

  • 10 km (Bronze distancen); Her møder du løberne ved Lyngby Station (lokation følger)
  • 20 km (Sølv distancen); Her møder du løberne ved Farum Station (Lokation følger)
  • 30 Km (Guld distancen); Her løber du med fra Bastrup (lokation følger)

Kilometerangivelse er med forbehold og kan afvige en smule. (ikke DAF opmålt).

Vi slutter ved Strandmøllekroens parkeringsplads, hvor der vil være et lille depot.

Vi håber ligeledes at kunne tilbyde et rullende depot efter 10 km og efter 20 km samt 30 km.

 

Transport

Den er svær at knække især, hvis du skal med fra Bastrup (den fulde tur). Der er hverken tog eller bus i nærheden. Så det er noget med at blive kørt til af nogen, som så kører retur igen!  Når løbet nærmer sig, lægger vi op til at, der via Facebook siden kan arrangeres samkørsel.

Ligeledes klarer du selv hjemtransport fra Strandmøllekroen.

Du kan have en taske liggende i vores rullende depotvogn, som du har adgang til hver 10. kilometer

Stille flyder Mølleåen

Hvis du vil med på Mølleå løbet tilmelder du dig ved at foretage en Mobilepay løsning

Overfør kr. 75 på mobilepay 26 16 25 25  (Jørn Andersen) og skriv ”Mølleåløbet” i beskeden. Skriv 10 km , 20 km eller 30 km. Du er tilmeldt løbet, når vi har modtaget din betaling via Mobilepay.

Af hensyn til de stier og områder vi gennemløber, vil der være en begrænsning på deltagerantallet. Når (hvis) vi passerer 50 løbere, så må vi melde udsolgt.

Betalingen dækker de omkostninger der måtte være forbundet med at arrangere og gennemføre løbet herunder transport og etablering af de tre bemandede depoter. Guiderne løber og fortæller vederlagsfrit

 

Læse mere på Facebook Mølleåløbet

Samt www.løberejser.dk

 

Arrangørerne – Holdet bag Mølleåløbet

Du er velkommen til at give en hånd med omkring afvikling af dette løb. Initiativtagerne til løbet er Christian Svane, Søren Mariegaard og Jørn Andersen. Den samme konstellation, som står bag Portløbet. Den løbende fortælling om Dyrehavens og Hegnets Røde Porte.

 

Turen deles op i tre etaper

Mølleå løbet – Første etape fra Bastrup Sø til Farum Station – For dig der løber hele vejen

Den første etape går fra Bastrup Sø vestlige del. Ved stenen som markerer ”skællet”. Herfra løbes der langs Bastrup Sø, hvor der gøres første holdt ved Bastrup Ruin. Herfra fortsætter turen langs søen, gennem tangmosen, hvor vi gør holdt forskellige steder og får et glimt af bygninger som har stået længe. Vi er her vidne til at Mølleåen tager til i styrke.

Fra Tangmosen løber vi mod Farum Sø, vi passerer Farum Hovedgård (meget imposant hovedgård), hvor vi gør et kort ophold. Herfra fortsætter vi langs Farum Sø, hvor vi kan skimte Klaus Nars Holm – absolut en anekdote værdig.

Vi nærmer os nu Farum Station hvor vores første depot er. Her er der mulighed for tilslutning, hvis du vil løbe to etaper (ca 20 km).

Et par billeder fra første etape

Et vue over Bastrup sø taget en vinterdag, hvor vi gennemløb ruten.

Farum Hovedgaard passeres – her holder vi en pause (der er formentlig lukket) men bygningen skal ses.

Mølleå løbet Etape 2 fra Farum Station til Lyngby ca 20 km

(på denne del passerer vi et egetræ som er mere end 800 år gammelt)

Vi løber fra Farum Station under Videbæk broen, hvor vi møder Furesøen, vi passer Farum Marina og løber langs Furesøen på Vaskebrættet, hvor vi løber til Frederiksdal og gør holdt ved møllen i Frederiksdal, som har været en del af fæstningskanalen. Vi fortsætter langs mølleåen som nu har fået styrke. Vi løber nu i vaserne i Lyngby og passerer Klopstocks  eg. Turen videre mod Lyngby vi passerer Lyngby Sø, ig rammer vores andet depot og opsamlingssted som er ved Lyngby mølle ved Kongevejen tæt på Lyngby kirke, Der er nu løbet 20 km. N y løbere kan støde til her og følge med på de sidste 10 km.

Mølleå løbet – Etape 3 fra Lyngby Mølle til Strandmøllekroen ca 10 km

Vi løber her igennem Lyngby Slotsparken, hvor vi kigger forbi Sorgenfri Slot. Slotsparken opkaldt efter slottet som var et sommerfristed for Caroline Amalie. Mølleåen har her fået både bredde og fylde og vi møder nu større møller. 

I Fuglevad passer vi Fuglevadsmøllen, som fortsat er aktiv (lejlighedsvis). Herfra går turen videre til Brede, hvor Brede værk ligger (en del af Nationalmuseet). Turen fra Fuglevad til Brede er malerisk smuk. Vi fortsætter til Ørholm og Rådvad, et stykke danske industriklenodie, som er kendt ikke mindst for sine knive.

‘Fra Rådvad er der få kilometer til Strandmøllekroen som er vores destination. Her møder vi vores depot for 3. og sidste gang. Og dermed nærmer Mølleå løbet sin afslutning.

     

Pace tempo og pauser til Mølleå løbet

Hver afdeling som er på ca 10 km tilbagelægges på 1.20-1.30 time. Når der løbes er Pace ca 6-6.30 min pr km. Der er en del stop undervejs. Ikke mindst ved vores depoter.