Refleksioner over det at have en løbeskade, de tanker der påvirker under skaden iog ikke mindst, når det går den rigtige vej

Fredagsanekdote Trailmagasinet

Af skade bliver man klog

Jeg har været plaget af en skade i baglåret i et par uger. Det har fuldstændig afholdt mig fra at løbe. Jeg har i stedet lavet anden træning, jeg har fundet cyklen frem, jeg har spadseret ture og stuegulvet er blevet brugt til anden fysisk træning. Jeg har med længsel kigget efter løbere, når jeg har mødt dem på min vej.

Jeg ved ikke om det er øvelserne eller pausen fra løb, der har helet min skade, men jeg er nu stille og roligt på vej tilbage. Hver dag bliver det til lidt en lidt længere distance, ømhed er ikke forsvundet men mærkbart mindre – Det går med andre ord den anden/den rigtige vej.

Lidt bonuseffekter

Denne fysiske træning har givet en anden “aha-oplevelse”, jeg har fået styrket min core, jeg har arbejdet med balance øvelser, jeg har fået lavet flere squats end længe, og antallet af armbøjninger, der kan præsteres er steget mærkbart, og jeg synes det kan ses :-). Det skader næppe min kommende løbe performance.

Det har gjort plads til en ekstra refleksion, og det ved du sikkert allerede som fornuftigt tænkende løber. De kan være en rigtig god ide, at lave fysisk træning ved siden af din løbetræning. Selvom dette er  “kendt viden” for de fleste af os, så er der flere som ikke laver denne alternative træning, end de som gør det.

Glæden ved at være på vej tilbage

Da således torsdag i det dejlige vejr løbe lige lidt længere end i går, som var det med en ubeskrivelig glæde. En glæde ved det at kunne løbe på ny – nuvel behersket tempo, men løb var det.

På den måde er det helt absurd, at der skal en skade til for at jeg kommer til at værdsætte mit daglige løb endnu mere.

Tag ikke noget for givet, forvent ikke, at det du kunne gøre igår, det kan du også gøre i morgen eller i næste uge. Værdsæt dit løb og lav lidt fysisk træning ved siden af.

De fleste skader har det med at forsvinde over tid men indtil da er det en frygtelig ventetid.

Trailmagasinet bringer hver fredag refleksioner over løb – Fredagsanekdote er et frirum for tanker om løb, trail og ultra.

 

Andre fredagsanekdoter

Trailmagasinet udgives i samarbejde med Løberejser