Foredrag omkring ultraløb og ultrakvinderne ved Mette B. Jensen

-Ultraløbet som en kontrast til vores sikre og trygge hverdag

Foredrag ved Mette B Jensen om ultrakvinderne – Kvinderne der kan lidt mere.

Ultra – vanvid eller fornuft

I sig selv kan ultraløb virke nærmest fornufts stridigt og selvmodsigende – ikke desto mindre er ultraløb populært som aldrig før.

I en en tid, hvor vi har stadig mere kontrol og sikkerhed omkring os, søger vi i ultraløbet måske netop det som vi ikke kan kontrollere, det som ikke er så sikkert. Det vat et af buddene på, hvorfor ultraløb er blevet så populært over bare de seneste 10 år.

Trail og Ultra er ikke længere kun for nørderne 

Mette B. Jensen fortæller, at på bare 10 år, er ultraløberne gået fra at være en inferiør bevægelse af særlige og nørder ofte med vildtvoksende skæg til reelt at være en bevægelse, som tiltrækker sig fortsat større opmærksomhed. Flere ultraløb arbejder med lange ventelister

 

Er kvinder så bedre end mænd til at løbe ultra?  Få svaret her….

En række fysiologiske faktorer er til kvindernes fordel, når det kommer til de lange løb, du finder dem nævnt i Mette B. Jensen bog ”Ultrakvinderne”, men de er af marginel betydning. Den seneste forskning har vist, at når vi bevæger længere end 312 km så har kvinderne en lille fordel som blandt andet kan henføres til deres lavere kropsvægt, og det at kvinderne ikke sveder helt så meget som mændene – Dette var den forkortede version, du finder den længere version i bogen.

 

Men kig dig over skuldrene næste gang du løber 300 km

Anekdoter, højdepunkter og inspirerende citater

Aftenen blev krydret med en række små anekdoter, fortællinger og citater om løb og præstationer, godt bundet sammen og godt ”holdt i snor” af foredragsholderen.

Der blev talt Barkley marathon og vi fik historien bag. Her er eksemplet på, at vi søger det som vi ikke umiddelbart kan kontrollere eller forudsige. I alle aspekter et løb som er ude af kontrol. Hvor det er godt at være en god løber, men ikke tilstrækkeligt.

Aftenen blev rundet af med en række spørgsmål om kost, træning, skader og udfordringer – mange kom med sine erfaringer og heri ligger en stor del af forklaringen på trail og ultra’s popularitet. Vi deler med hinanden, vi giver gerne et godt råd videre, trailløbere er generøse.

 

Du kan læse mere om Mette B. Jensen på Masterrunning.dk

 

Næste foredrag bliver med ultraløber Henrik E. Andersen mandag den 28. juni