Fredagsanekdote af Kaare Meldgaard

Årsskiftet er altid en naturlig årsag til både at se tilbage, og se fremad…. Hvad vil man gerne opnå, prøve i det nye år? Hvad var der måske for lidt at i det gamle? Når det kommer til løb er vi jo alle forskellige, nogle elsker de store løb, nogle elsker de konkrete udfordringer, andre mere træningen i hverdagen. Vores mål og ønsker kan være mange og vidt forskellige, men hvad håber, drømmer, planlægger du for 2022? 

 

Hverdagen:

Flere ture, 2021 var præget af småskader, skiftende arbejde og mangel på at finde struktur i det, der blevet løbet en del, men ikke nok! 🙂 – så mere flow i hverdagens ture, mere struktur og bare generelt flere ture.

 

Mikroløbeeventyr

2021 stod på en del mikroeventyr med løb, halvdages ture, fastpacking, lækre naturture forskellige steder i landet, løb og vandring blev brugt i kombination. Endnu mere af det i 2022, jeg elsker det med at kunne bruge løb til at udforske både nye og kendte landskaber, på med rygsækken og løb, der giver både oplevelser, motivation og eventyr. Jeg bruger det meget når jeg har tid i hverdagen eller weekender – og gerne omkring/i kombination med hverdagen, arbejde eller andet. 

 

De store drømme

De store drømme for 2022, måske et par løb, men det har ikke rigtig været der hvor min store interesse har lagt de sidste år. De selvplanlagte eventyr tænder mig meget mere, hvor man selv finder vej, justere ruten måske undervejs, skal have alt udstyr med, sørge for mad og vand… fastpacking og ting der ligger op ad det er for mig det der kombinere alle de ting jeg godt kan lide, være i, og sove i naturen, lære at læse den og navigere i den, kende min krop og reagere på dens signaler. Alenetid, tid til at tænke, føle, og presse sig selv. Kyst til kyst stien skal prøves, Evil east coast skal nok også prøves, stræk af hærvejen, måske Bornholm rundt…. Vi får se hvad året bringer… om det bliver udlandet ved jeg ikke lige i år. Der er også en familie der skal passes. På sigt, så har jeg lidt forskellige 400-800km ruter rundt omkring i europa jeg skal have prøvet af:

 

  • Cape wrath trail (Skotland) – 380km umarkeret “sti” (til tider ingen sti) har gået den før på 7 dage, men vil gerne tilbage og gøre det hurtigere (unsupported FKT stil)
  • Kungsleden 440km i nordsverige – igen som unsupported FKT stil – humlen her er der er flere, længere vandpassager, så for at gøre den unsupported skal man selv have packraft med, det element finder jeg også ret sjovt.
  • Massiv – Norge 350km gennem nogle af de bedste fjeldområder i Norge, har vandret en del i nogle af de områder den går igennem, så kunne være sjovt at fastpacke den.
  • HRP – Pyrenæerne ca. 800km på langs af pyrenæerne på grænsen mellem Spanien og Frankrig

Kaare Meldgaard fast skribent på Trailmagasinet

Eventyrparathed: 

For mig handler det om at have en relativt god grundform, så når hverdagen tillader det, man bliver inspireret, andre måske inviterer en, vejret er fantastisk… så er man parat til langtur og eventyr – det behøver som sådan ikke engang være langtur, det kan være tur et sted man ikke har været før eller lignende som smager lidt af eventyr. Snestorm måske, natteløb… der er rigtig mange måder man kan udfordre hverdagens ture lidt og få den fornemmelse af eventyret.

Du skaber dit eget eventyr – det ligger lige udenfor

Eventyret venter derude, det moderne menneskes mulighed for at træde lidt udenfor, lade sig opsuge af naturen, stien og bevægelsens flow, jeg håber i alle drømmer om, og også får fuldbragt nogle af jeres egen eventyr som i har på papiret for 2022, måske endda en masse som i endnu ikke ved, for eventyret handler også om at være klar til at gribe muligheden når den byder sig, rigtig godt løbeeventyr i 2022

Kaare Meldgaard – En del af eventyret er at man bevæger sig udenfor komfortzonen. Man skal bevæge sig op og ned, man skal passere både vådt og tørt – og det våde element kan være særdeles koldt.

Du kan læse flere artikler fra Trailmagasinet her

Løberejser