At rejse er at leve- Var der en kendt digter der reciterede for efterhånden mange år siden.

Men nogen gange behøver du ikke rejse så langt for at opnå en stor oplevelse – Det er ikke altid at oplevelsens størrelse er proportional med antallet af kilometer, du har lagt bag dig for at komme frem tildestinationen.

  • Måske kan du li at løbe
  • Måske kan du flexe med din arbejdstid eller dine øvrige gøremål
  • Måske har du skiftende arbejdstider

 

Måske kan du af andre årsager løbe på skæve tidspunkter af dagen – Altså tage ud og løbe på et tidspunkt som kun få andre er forundt.

Jeg er priviligeret – jeg har mulighed for at tage en afstikker midt i arbejdet – Det er faktisk en del af min arbejdsbeskrivelse, at jeg skal være i god form – jeg er lidt forpligtet til at løbe, fordi jeg fungerer som guide på mange af Løberejsers ture. 

Når man har mulighed for at løbe på andre tidspunkter – så ser man bare tingene i et andet perspektiv.

Dyrehaven – ikke udenfor lukketid – bare på et tidspunkt med meget få gæster

Eksempelvis løb jeg en tur i Dyrehaven en torsdag omkring middagstid – Det var selvsagt i dagslys, og det var en dag med god sigtbarhed.

Hvis du er vant til at komme i Dyrehaven på en weekend eller på de dele af året, hvor Dyrehavsbakken – med mange mennesker-  har åben, så var dette en stærk  kontrast. Der er en bemærkelsesværdig ro på denne tid.

Vilde dyr i Dyrehaven en stille hverdag, hvor alt undtagen dyrene har forladt Dyrehaven – en sjælden ro og stilhed fra denne store have.

Der er så meget at se på, når man løber i Dyrehaven ikke mindst på en stille dag

De store dyreflokke både fascinerer og imponerer – når vi går i skoven møder vi måske 2-3 stykker vildt. I Dyrehaven ser du hundredevis på sletten.

Dyrehaven – Eremitageslottet

Eremitageslottet er en prægtig bygning, og kan både betage og undre på samme tid. Dette slot ligger på en så åben og iøjnefaldende plads, og alligevel har det kun været få forundt at komme indenfor.

Slottets placering står næsten i skærende kontrast til de altid lukkede døre – læser man nærmere om dette slot er det en underlig anakronisme, som vi bare kan beundre i dag.

Eremitageslottet – vejen op til. På en lørdag/søndag er denne lille vej fyldt med besøgende – på denne hverdag var alle væk. Som man går eller løber mod slottet vokser det bare for hver meter, og du ser flere og flere detaljer. Eremitage slottet har sin helt egen historie, og er en epoke i en tid, der muliggjorde netop dette slot.

Dyrehaven er smuk i sin magt og vælde, og her troner de flotteste og ældste egetræer i et omfang som du kun finder i eventyrerne.

I dag er det så som så med jagterne i Dyrehaven – Parforce jagten som var grundlaget for Dyrehavens tilblivelse er nu historie – hvor usmagelige og elitære disse end har været. Så er det disse jagter, der var med til at grundlægge den Dyrehave som vi har i dag. Og det sidste kan vi være glade for

 

Dyrehaven et smukt stykke natur og i øvrigt på UNESCO verdensarvsliste

Og så kan det da godt være, at rejse er at leve som denne digter sagde, og der venter da også mange oplevelser, som er værd at rejse efter, men nogen gange kan man gribe efter det som ligger lige i nærheden – se det på naturens præmisser, og få en ny oplevelse.

Det er skønt at rejse, men nogen gange ligger der også gode oplevelser og venter lige udenfor din dør, hvor du ikke altid behøver at rejse så langt – så kan du jo samle appetit på de lidt mindre oplever til de lidt større oplevelser.

Løberejser kalender