Løberejse – Løb Samsø Rundt på tre dage  Forår/sommer 2020

Samsø Rundt iført løbesko forår 2022

Læs mere her

Løb Samsø rundt rummer en fortrinlig løbe oplevelse, og kan tåle et besøg, hvad enten du har været her før eller ej. Samsø tager sig anderledes ud til fods, og vi kommer steder, som kun få har oplevet.

Vi bor på små hyggelige pensionater, hvor værterne gerne sætter sig ned og fortæller om øen, egnen og området. Vores bagage fragtes fra sted til sted.Pakken inkluderer ophold med 2 overnatninger inkl. morgenmad og aftensmad – frokost smører vi selv. Der er en række små hyggelige overraskelser undervejs, og der er rig mulighed for at falde ind et sted og drikke en kop kaffe få en lokal is eller en kringle.

Vi mødes fredag kl 17 i Ballen havn, og du sørger selv for transport. Det betyder, at du næsten kan nøjes med at bruge en weekend på dette. Vi skal lige afstemme med færger 🙂

Vi løber i et tempo afpasset gruppen, så alle får en god oplevelse, der er både tid og plads til at indlægge pauser på løb Samsø.

for mere information om Løb Samsø på info@løberejser.dk

Ballen havn – hvorfra det hele starter og slutter to dage senere – Løberejser på Samsø

1. løbedag (ca 25 km) 

Fra Ballen Havn løber vi ned langs østkysten, med et par små afstikkere undervejs. Vi løbere forbi Bratting gods, gennem Bratting skov, og videre ud til øens sydkyst. Her skal vi ud og klappe Samsøs karakteristiske, og nærmest majestætiske, fyr (Vesborg Fyr). Her tager vi os en ”puster”, mens vi nyder den smukke natur.

Fra fyrets top er der en enestående udsigt over havet og det sydlige Samsø.

       

På vej til Vesborg fyr – Vesborg Fyr og på vej mod solnedgangen – Løberejser på Samsø

Hovedattraktionerne denne første dag – Naturligvis øget og sammenholdet men ellers skal fremhæves Vesborg fyr hvor vi sædvanligvis kan komme op i tårnet, og nyde den flotte udsigt. Noget af det første vi passerer er Brattingborg Gods, som er et imponerende flot og velholdt gods, som lige er et kig værdigt (men godset er privat ejet så ingen adgang).

Etapens næste mål er Kolby Kås, som var den tidligere anløbshavn på Samsø. Fra Kolby Kås fortsætter vi turen nordpå. Først langs kysten, men efter et par kilometer løber vi ind i landet, hvor vi finder Pension Stenvang, hvor vi spiser middag og overnatter.
Dagens etape er på ca. 25 km.

Som det fremgår af nogle af billederne så er det blevet mørkt inden vi når frem – Så det at nå frem denne første dag er bare så lækkert. På destinationen venter varm mad og kolde drikke (ikke omvendt).

 

Løb Samsø Lørdag – dag 2 (ca 25-35 km) 

For forude venter turens længste etape, samt en masse flotte bakker. Inden vi kommer så langt, skal vi dog lige spise morgenmad, smører en madpakke og pakker vores tasker, der bliver transporteret til vores næste overnatningssted.

Så er vi klar til dag 2 – mange kilometer og oplevelser ligger forude. Dag 2 er altid en god dag. Vejret kan være udfordrende men humøret altid i top. Løberejser på Samsø

Vi løber ud til vestkysten og ikke længe efter starten, løber vi igennem byen Sælvig, hvorfra der går en færge til Jylland. Den skal vi dog ikke med i denne omgang, og vi fortsætter i stedet nord på, mod øens smalleste punkt, hvor profilen af Kanhavekanalen forsat kan ses. Kanalen er et imponerende stykke ingeniørarbejder, udført i vikingetiden.  Den 500 meter lange og 11 meter brede kanal forbandt Stavns Fjord med Kattegat ved Mårup Vig.  Kanalen er udgravet med håndkraft og en god portion knofedt.

Efter lidt måben over vikingernes formåen, og måske første del af madpakken, fortsætter vi videre nordpå, langs vestkysten. Efterhånden bliver ternæret ganske kupperet og de bølgende bakker er som bygget til at løbe i. En ren fornøjelse – især nedløbene…

    Gadekæret i Nordby – Must see ting på Samsø – Løberejser på Samsø

Klokketårnet i Nodby – tid til det klassiske holdfoto – Løberejser på Samsø

 

Samsø bakker ved Nordby

Forude venter Samsøs nordligeste punkt, der også kaldes for ”mini-Grenen”.  Her tager vi os igen tid til at nyde naturen og resten af madpakken. Måske kan vi også begynde at mærke turen mange kilometer, men inden vi sætter ”hak” ud for dagens eventyr, skal vi løbe et par flotte hen til dagens mål.

Udsigt over Nordby bakker hvor vi løber ned til Grenen – Nordligeste punkt på Samsø

Vikingeskibet hvor der altid gøres en kort holdt, og der fortælles, historie, myter og skrøner. Løberejser på Samsø

  

Nordby, der med alle byens velbevarede huse fremstår som dansk bondeby fra en Morten Korch film. Vi overnatter i Sveskegyden, et meget hyggeligt overnatningssted, som sætter et meget fint punktum for en helt igennem lækker løbedag.

Dagens tur er på ca. 35 km. Hvis du har lidt trætte ben, kan du reducere denne tur med ca. 10 km ved at løbe direkte fra Mårup til Nordby. Et valg du træffer på dagen.

Det kan føles som en lang dag

En træt løber på dag 2 – Guiden står atter og fortæller og peger – det kan jo gøre enhver træt. Løberejser på Samsø

Løb Samsø Søndag    – dag 3 ( 25-30km)

Sidste dag på Samsø. Vi indtager en solid omgang morgenmad, og smører vores madpakker. Når den sidste tår kaffe er skyllet ned, løber vi af sted på nye eventyr.

Vi løber ud østkysten og Langør, hvor vi løber langs Langør bugten, som har et rigt fugle- og fiskeliv. De første er sikkert lidt nemmere at få øje på. Vi fortsætter sydpå og efter at have passeret ørens smallest punkt, og Samsø Flyveplads, løber vi vider ud mod Stenskov huse, hvor vi kan se det imponerende og 5 km lange oversøisk stenrev, Besser Rev.

 

Vingård på Samsø – Måske der er mulighed for et kig ind. Løberejser på Samsø

Vingård på Samsø – Måske der er mulighed for et kig ind. Løberejser på Samsø

At løbe på Samsø handler også om at have øje for de små detaljer – og dem er der mange af. Løberejser på Samsø

Efter en pause fortsætter vi vores løbe oplevelse sydpå, langs kysten og efter en tur på ca. 25 km ankommer vi til Ballen.

Her vil vi ankomme mellem kl 13-14 (kommer lidt an på, hvor lang tid vi tilbringer ved denne dags højdepunkter). Fra Ballen tager vi afsked og ønsker alle en god tur hjem.

Færge mod Sjælland kl. sejler hhv kl 14 eller kl 17.30. Færgen fra Sælvig til Hou sejler kl 15.45 eller kl 18.15 (tjek sejlplan)…….(tjek selv sejltider de kan ændre, uden at jeg er opmærksom herpå)

Turen søndag tilrettelægges således, at vi kan nå færgen mod Sjælland ved 14-tiden.

Vi frem til turen arbejde på at inkludere flere lokale seværdigheder, så vi får det hele med. Vejret kan også give os lidt udfordringer og du skal derfor medbringer udstyr, der kan klare både kulde og nedbør.

Pris for denne Løbe oplevelse kr 2100,- som inkluderer

Samsø Rundt i løbesko på 3 dage 24-26. april

  • Overnatning 2 nætter på hhv. Pension Stenvang i Onsbjerg og Oasen i Nordby.
  • Sen aftensmad på Pension Stenvang
  • Morgenmad på begge overnatningssteder
  • Frokost (som vi selv smører) på begge overnatningssteder
  • Transport af baggage fra Ballen og til vores overnatningssted og retur igen. Ialt tre gange transport
  • En række uvurderlige anekdoter omkring Samsø – myter såvel som fakta
  • 1 guide på hele turen

Nyhedsbrev