Lidt tal fra weekendens Big Dogs Back Yard Ultra

Det handler ikke kun om at være i en vanvittig god form, at have en fysik til at kunne gennemføre men også at du kan disponere de mange timer. Hvilket tempo skal der løbes i, hvilket tøj skal jeg have på, hvad skal jeg spise og hvornår skal jeg indtage mad og anden energi, og ikke mindst hvad skal jeg indtage. Til denne type løb så er det meget ofte maven, der giver udfordringer. Hvis ikke maven, energi indtag fungerer, så stopper motoren.

Vi var et par stykker fra Trailmagasinet der deltog i Back Yard Ultra backup afdelingen i Anneberg ved Nykøbing Sj. Et arrangement som Love Nature Run stod bag og en stor tak den vej.

Det var en imponerende og svært dragende og ikke mindst vanedannende oplevelse at løbe dette. Back Yard Ultra er et fantastisk koncept, so ikke kun handler om ultra løb, men også meget mere. Den tager vi lige en anden gang.

Konceptet

Skulle du ikke lige kende konceptet så er Back Yard ultra et koncept hvor man løber en opmålt omgang, som er på 6,7006 km. Det har du en time til at gennemføre. Hver hele time gentages denne rutine således, at du løber et utal af gange den selv samme rundstrækning – du kommer efter hver rundstrækning tilbage til dit depot, hvor du har dine egne forplejninger, skiftetøj og andet du måtte have brug for. Du løber således typisk ikke med noget på selve rundtrækningen

Vi fra Trailmagasinet nappede 10 runder af 67 km

Vi fra Trailmagasinet løb begge 10 runder. Det gav som bekendt netto 67 km og dertil 1200-1300 højdemeter. Det er meget generøst af en Back Yard ultra med det antal højdemeter, hvor det ofte handler om at gøre rundstrækningen så let og løbebar som mulig. Love Nature Run gav os lidt ekstra på den konto, vi blev således lidt hurtigere møre.

Det var en hård omgang både mentalt og fysisk. Trætheden kommer snigende, og på et tidspunkt må du bare erkende, at nu handler det om, at tage en omgang af gangen. Vi sluttede begge kl 24.00 og det var så efter 10 timers løb – det var for længst blevet mørkt, og vi var trætte – Der var en enkelt person, der fortsatte, hvor vi slap.

10 timer kan lyde af meget, men kig lige ud i den store verden, hvor der blev løbet de officielle Back Yard Ultra. Her får du lige et par tal.

Tal fra Back Yard Ultra

Vinderne løb 71 omgange af 6,7 km det var Sabbe Karel og Geerts Merijn begge fra Belgien, der stod for dette.

Den bedste kvinde Courtney Dauwalter (USA) løb 68 omgange og blev bedste amerikaner. Den næst bedste amerikaner Harvey Lewis løb 67 omgange. Når nummer 2 stopper med at løbe, så må den førende løber, kun løbe en omgang mere. Sådan er reglerne – måske kunne Coutney Dauwalter have løbet længere, hvis reglerne havde tilsagt det?

Vi har på Trailmagasinet siddet og nørdet lidt over resultatlisten. Her får du lige et par nedslag.

300 løbere deltog fra 15 forskellige nationer.

68 af deltagerne var kvinder, det vil sige 22,6 % (overall). Jeg er ikke bekendt med om der skulle være en særlig fordeling mellem m/k formentlig ikke.

Gennemsnitstiderne altså tid pr omgang var 48 min. Det vil sige at der har været ca 12 min pause mellem hver runde. I praksis dog lidt mindre fordi løbere skulle fra målområdet og til deres base og retur igen. Gennemsnitsalderen var 41 år blandt alle.

Gennemsnitstiderne altså tid pr omgang var 48 min.

Kigger vi på top 25

Blandt de 25 bedste løbere – de som løb flest omgange. Vi finder 5 kvinder blandt top 25 (20%). I gennemsnit løb top 25 deltagerne 52,5 omgange – altså ca 350 km. Og de bruger tilsvarende 52,5 time på løbet – regn selv efter, det er to døgn uden søvn.

Gennemsnitsalder blandt denne gruppe er 39 år, og her løber man i gennemsnit en runde på 49 min 25 sek altså lidt langsommere end hele gruppen.

Det handler ikke kun om at kunne løbe langt

Det handler ikke kun om at være i en vanvittig god form, at have en fysik til at kunne gennemføre men også at du kan disponere de mange timer. Hvilket tempo skal der løbes i, hvilket tøj skal jeg have på, hvad skal jeg spise og hvornår skal jeg indtage mad og anden energi, og ikke mindst hvad skal jeg indtage. Til denne type løb så er det meget ofte maven, der giver udfordringer. Hvis ikke maven, energiindtag fungerer, så stopper motoren.

Back Yard ultra er skabt og udviklet af den legendariske Lazarus Lake.

GFoto Lazarus Lake som har inspireret til Back Yard Ultra – fantastisk personlighed