Vil du være med til at patruljere på Gendarmstien i efteråret 2020 fra fredag til søndag den 2-4 oktober.

Det handler om Grænsekontrol og grænsesikring dengang og nu.

Løberejser genoptager en gammel næsten glemt disciplin tilbage fra dengang, hvor patruljering af landets grænser foregik til fods. Det foregik ved en række Gendarmer med ansvar for hvert sit område patruljerede langs kysterne og sikrede med sin tilstedeværelse, at handlende kunne færdes frit, at uvedkommende personer blev holdt væk, og ikke mindst at der blev betalt told for varer, der blev indført i landet.

Stien er markeret med en patruljerende gendarm

Der var ingen synlig grænser eller hegn eller bomme. Men Gendarmerne gik med skarpladte våben med ”licence to kill”. Gendarm kommer af det franske ord gens d’armes som betyder mænd under våben.

Gendarmerne dukker op påny

For en stund overtager Løberejser patruljeringen af de danske kystlinier fra Padborg til Sønderborg. Vores tornystre er fyldt med løbetøj/udstyr, friske forsyninger og væske – Ingen krudt og kugler.

Vi bor på nogle af de gamle klassiske indkvarteringssteder, og får på den måde – selv når vi sover, restituerer og spiser en fornemmelse af historiens vingesus.

Vær med på denne patruljering til oktober

Vær med på denne historiske løbetur, som Løberejser udbyder for første gang til oktober. Guide på denne tur er Kåre Meldgaard ultraløber og lokalkending. Kåre har selv trænet en hel del i dette område, og Kåre har således opretholdt den regelmæssige patruljering – Nu søger vi nogle flere løbende Gendarmer.

Kåre vil kyndigt og kompetent led løberne igennem dette landskab overvejende langs kystlinien, og Kåre vil dosere fortællinger fra egnen, anekdoter og udpege de lokale højdepunkter. Dette bliver en løbetur fyldt med en række små fortællinger fra området, egnen og fra ”dengang”.

Det handler om Padborg, Dybbøl og måske slaget om Sønderborg.

 

Overblik over 3 løbedage fra fredag eftermiddag til søndag middag

Gendarmstien med Løberejser fra Padborg til Hørup Hav – vi bider turen op i 3 dage. Med to gode overnatninger undervejs. Vi bor godt, vi sover godt og vi spiser godt.

Dag 1 – fredag den 2. oktober ca 20 km

Vi mødes i Padborg og løber til Rinkenæs en dagsetape på ca 20 km. Mødested banegården i Padborg, hvor vi afleverer vores baggage til en taxi. Herfra bevæger vi os mod Rinkenæs og mod Benniksgaard, som er destinationen for denne første løbedag.

Vi løber fra Padborg kl 15 og er fremme ved 18-tiden på Benniksgaard, hvor der venter os et godt og hyggeligt indkvarteringssted – med et køkken som mange kører langt efter for at besøge.

 

Gendarmstien – her Rinkenæs fyr

Benniksgaard vores første overnatningssted

For egnen er dette både kendt og respekteret spisested. Historien og kroens betydning for egnen, kan trækkes langt tilbage.

Første overnatningssted Benniksgaard

https://www.benniksgaardhotel.dk

 

Dag 2 – Lørdag den 3. oktober – Fra Rinkenæs til Vemmingbund og til Sønderborg ca 35 km

 

Dag 2 løber vi ca 35 km og slutter af i Vemmingbund, hvorfra vi samles op af en taxi eller bus, og bliver kørt det sidste stykke ind til Sønderborg.

Vi løber langs kysten hvor underlag skifter karakter og hvor vi møder uforudsete forhindringer

Oplev det moderne  og det gamleSønderborg

Vi overnatter i Sønderborg, hvor vi indkvarteres på Steigenberger Alsik Hotel. Ligeledes et godt hotel, hvor vi har mulighed både for at slappe af og få et godt måltid mad.

I Sønderborg  vil der være tid til at se på byen, hvis dine fødder ikke er for trætte. Eller du kan bare blive på det hyggelige hotel og benytte hotellets spa.

Vi bor på Alsik hotel i Sønderborg – Ret nyt moderne hotel, som er blevet endnu et af byens ikoner.

Her kan du læse lidt om hotel Alsik

Vi bor på byens nyeste og mest moderne hotel. Om aftenen spiser vi på byens ældste kro og restaurant. Restaurant Sundhalle. På Restaurant får vi også et par historier fra dengang og nu. 

Dag 3 – søndag den 4 oktober fra Sønderborg til Hørup Hav – ca 20 km

Vi starter med at tage bus eller taxi tilbage til stedet hvor vi slap dagen før. Herfra løber vi til Hørup Hav en tur gennem Sønderborg, hvor vi netop kommer fra. Herfra tager vi enten bus eller taxi retur til Sønderborg, hvor vi genforenes med vores baggage. Vi slutter af med en frokost eller hvis du vil hurtigt hjem springer du denne del over.

 

Turen er begrænset til 12 personer

Pris for denne tur kr 2500

Turen henvender sig til den løber der gerne vil opleve og se på samme tid

Turen henvender sig til de løbere som har lyst til at opleve dette smukke stykke Danmark både naturen, kulturen og lidt af den historie der stammer herfra. Der løbes i et kontrolleret tempo – gennemsnitshastigheden er 6-7 km / time. Der vil være tid til at gøre ophold, tage billeder, og klare det, som nu skal klares. Hvis du vil løbe hurtigt, kan du også gøre det, men så kommer du nok til at løbe for dig selv

I prisen indgår

  • 2 overnatninger i delt dobbeltværelse – ønsker du enkelt værelse kan dette ske mod merbetaling
  • Morgenmad på begge overnatningssteder
  • 1-2 guider som gør sit yderste for at du skal få en god tur
  • Daglig racebriefing
  • Transport af din ”store” baggage fra Padborg til overnatningsstederne.
  • Opsamling med taxi eller bus i Vemmingbund
  • Opsamling med bus eller taxi søndag og retur til Sønderborg, hvor turen afsluttes.

Det sørger du selv for

Du sørger selv for at komme frem til Padborg station til det anviste tidspunkt, og du sørger selv for at komme hjem fra Sønderborg, hvor turen slutter.

I turen indgår morgenmad på overnatningsstederne – øvrig forplejning er for egen regning.

Hvis du vil vide mere sender du en mail til ja@loberejser.dk eller ringer på 26 16 25 25

Lidt flere billeder fra egnen, og det som venter os

Og her kan du læse endnu mere om Gendarmstien