Opfindsomhed og sammenhold hver for sig midt i en COVID-19 tid, hvor der også findes lyse stunder

Torsdag den 28. januar blev nuværende COVID-19 restriktioner forlænget med yderligere 3 uger. Det kalder på fortsat tålmodighed og opfindsomhed. I mit lille univers kan jeg se, at de små lokale løbe miljøer tilpasser sig og blomstrer på anden vis. Der trænes og løbes på tidspunkter, som hidtil ikke er set.

Begrebet ”Out of office run”, fyraftensløb og morgenløb samt “altmuligløb”  har flere taget til sig. Dette koncept dækker over, at folk der arbejder hjemme, tager initiativ til at løbe i de lyse timer. På den måde kan man mødes i små grupperinger i det lokale område, hvor folk sidder og hjemmearbejder. Det giver social luft, det giver et afbræk i den trivielle hverdag, og det giver en pause fra det stille siddende arbejde.

 

Fredagsanekdote

Løb i naturen vinder stor udbredelse i denne hjemmearbejdstid, hvor vi søger det fællesskab som vi ikke finder på arbejdspladsen. Måske løber vi mere, måske løber vi andre steder.

Vi passer på os selv og hinanden – vi husker ansvarligheden

Det kan anføres, at hver gang vi interagerer, så udsætter vi os selv og andre for et større smittetryk, og dermed går en smule imod formålet med de restriktioner, som vi er omgivet med.

Jeg tror blot, at de positive effekter ved denne opfindsomhed omkring små træningsmiljøer i fri natur, hvor der holdes afstand. De er alle med til at gøre denne lange vinter mere tålelig. Der er næppe nogen tvivl om, at når vi er på den anden side af denne COVID-19, så vil det kunne eftervises, at den udbredte isolation, det meget hjemmearbejde, nok har holdt smittetrykket nede, men også haft sine konsekvenser, som kan måles på anden vis.

Hvordan håndterer du dine sociale løb?

Send dine forslag, send link til den gruppe som du vil invitere andre til, lad os dele med hinanden i en svær tid

Endnu en weekend står foran os. Gør det til en god weekend.

 

Trailmagasinet bringer hver fredag en fredagsanekdote som er refleksioner over løb, bevægelse og motion. Det er tanker der udspringer af det, som inspirerer og påvirker lige nu. Du kan læse andre og tidligere fredagsanekdoter her

Find inspiration til din næste Løberejse her