Hvad spiser du, når du løber langt? 

  • Videnskab eller bare mad / energi ?

Rigtig mange bruger meget tid,mange penge og trial and error på at finde ud af hvad de kan spise på lange tur. Vi snakker marathon og længere her. Men også bare i hverdagen før, under og efter træningsløb. 

Der bliver reklameret, udviklet og sponsoreret for rigtig mange penge “performance Nutrition” ting som hævder at være videnskabeligt udviklet – og som indeholder alskens mirakelmidler. Men virker det reelt set? Og hvad er jeres erfaringer med det? Problemet er jo tit den pseudo effekt der kommer af at “når vi har købt noget, har vi en tendens til at tro på det virker”. Så, virker det? Hvad virker? Og kan man ikke bare spise helt almindelig mad med “optimeret” indhold at de næringsstoffer (typisk kulhydrater, lidt elektrolytter – som vi dog ikke har brug for før vi snakker rigtig lange løb).

Personligt har jeg prøvet en del tidligt i min “løbekarriere” og er de sidste år helt klart over i “hverdags” ting – også fordi jeg tit er afsted nogle dage på egen hånd (fastpacking), og bare ikke gider bruge penge og tid på at finde “performance” mad, som måske virker marginalt bedre. Og så er der også bare et element af “forbruger systems” kritik, og “bullshit” som tit gennemsyrer mange brancher (og som jeg bestemt også selv er til falds for sine steder), at man laver noget som markedsføres som et eller andet vidundermiddel, med diverse pseudo videnskabelige betegnelser – som i virkeligheden er ganske almindeligt kemi som man finder i al mad…  så…. Her er hvad jeg typisk har med på længere ture ??

Slik segmentet (kulhydrater, fedt): Snickers, diverse supermarkeds muslibarer, chokolade ting 🙂 , vingummibamser og lignende – Nødde/tørret frugt mix er altid et hit – let at snack spise, billigt, godt til langtur. 

Cola og chokolade – ofte noget du kan få fat på mange steder – enhver kiosk fører varianter af dette. Velsmagende og hurtig energi.

 

“Fyld mad”: typisk noget sandwich, med hvad der nu er af ting at putte i. 

 

“Special drikkevarer” : cola, eller andre sodavand, juice… 

 

Så.. hvad spiser du, og hvorfor? Virker det for dig? – og hvad tænker du om hele “sports nutrition” industrien?

Er der hold i deres videnskab, eller er det også en god del “tomme kulhydrater”?