Er vi på vej mod noget, eller handler det om at opnå noget ?

Jeg oplever i min egenskab af at være løbeguide for Løberejser, at løbe med mange forskellige trailløbere. Da de ture jeg er guide på oftest strækker sig over flere dage, så er folk ganske veltrænede. Det er ganske enkelt en forudsætning for at være med på turene.

En del af de personer, som deltager er nuværende eller tidligere marathonløbere og ultraløbere. Det hænder også, at jeg har triatleter med på disse længere ture. Fælles for alle er, at der dyrkes en disciplin, hvor du skal kunne beherske udholdenhed. Du skal kunne være i gang flere timer af gangen endda over flere dage.

 

Mindset hos en triatlet 🙂

Jeg har senest været afsted med et hold meget veltrænede triatleter, og her oplevede jeg en lidt sjov ting. Triatleter går meget op i, hvor langt skal vi løbe, hvilket tempo skal vi holde, og hvor langt er der igen. Og ikke mindst fik vi løbet det antal kilometer som vi havde sat os for.

Jeg har oplevet, at hvis en triatlet har sat sig for at løbe 30 km, og det viser sig at distancen kun er 28,5 km, så løber triatleten selv de sidste 1,5 km for at komme op på disse 30 km (nogen gør næppe alle). For triatleten er resultatet det vigtige opnåede vi det, som vi havde sat os for?

 

Mindset hos ultraløberen

Hos ultraløberen tager man tingene lidt mere loose. Det gælder både i forhold til tempo og distance, og her indgår højdemeter som en del af nuancerne, og dermed er pace helt underordnet. Hos ultraløberen handler det om at være undervejs, om at være i bevægelse om at være fast leaning forward.  Hos ultraløberen handler det mest af alt om at gennemføre. Det er vigtigt at nå sin destination, men det er vejen dertil, der er vigtig.

 

To forskellige mentale tilgange

Det er tydeligvis forskellige ting de to grupper søger, der er en forskel i mind-set. Når det så er sagt er der alle dem som er lidt af både det ene og det andet. Jeg har oplevet denne forskel før, så dette bygger ikke på en enkelt observation.

Det ene er ikke mere rigtigt end det andet, og man kan spørge sig selv tiltrækker tri de målrettede mens ultraløb tiltrækkes af de mere søgende de eventyrlystne, eller er det miljøet der udvikler disse forskelle.

 

Dine kommentarer skal være velkomne, og jeg kan naturligvis være helt galt på den