Skal Trailløb være sjovt?

(fredagsanekdote af Kaare Meldgaard)

Er trailløb sjovt, er det en nydelse, skal det være det? … Vi lever i vor tid i en evig jagt på underholdning, arbejde, undervisning, familieliv og alt muligt andet som skal være ”sjovt”, ”underholdende” og ”holde os fanget” … og det er jo meget fint at ting gerne skulle have indhold og være interessant. Men for tit er det måske lavet til at trykke på vores mest ”primitive” knapper i hjernen – ligesom sukker giver et hurtigt fix, så er det ikke langtidsholdbart eller mættende.

Hvor vil jeg gerne hen med det? Jo  – for mig er trailløb mange ting; nogle dage en leg, sjovt, flow, runners high.
N
ogle dage hårdt, og en pligt, nogle dage er det et frirum, et afbræk fra hverdagen, det er frisk luft, motion… Andre dage er det bare vane, nogle måske afhængighed… Nogle enkelte gange burde jeg ikke have løbet…

Overordnet set så er der vel to måder noget kan ”være sjovt” på – type 1 og type 2

Den ene type 

Type 1. Sjovt mens du gør det – alt fra sex til komedie film, til godt selskab, en god bog, eller hvad det nu kan være. Og nogle gange falder trailløb også i den kategori, vi har alle haft de dage… Hvor tiden flyder, fødderne snakker med landskabet, tankerne flyver, det risler ned af nakken i flow og runners high. Det er bestemt en stor del af hvad jeg nyder og finder dejligt ved trailløb

Den anden type 

Type 2. Sjovt bagefter, og ja, det kan jo være i flere variationer, lige fra den simple, hverdagsagtige ”du har det altid bedre bagefter en løbetur” til når man virkeligt presser sig selv. Det kan faktisk i længere tid være relativt ubehageligt, men alligevel gør man det? Og gør det igen… hvorfor dog det? – se, her er vi væk fra slikket, og over i den mere komplekse del af den menneskelige psyke. Vi snakker selvbillede, anerkendelse fra andre, udfordringer, og i sidste ende mening, indhold og det er lykkedes med noget. Netop her finder vi bestemt også i større eller mindre grad hvorfor trailløb er sjovt.

Så hvad er du mest til – type 1 eller type 2 sjov? Til nydelsen i turen, eller er det de store udfordringer der tæller mest… selvfølgelig er det begge i et eller andet omfang, men løber du mest for hverdagen og den direkte nydelse, eller er det mere en del af store planer, udfordringer og løb som måske ikke altid er lige ”sjove” ?

Læs mere på Trailmagasinet her

Vil du læse mere om trailløb i udlandet, se her