Love Nature Run’s Backup Ultra race

Back Yard Ultra i Odsherred lørdag den 17. oktober kl 14 – last man standing – der løbes til den næstsidste løber udgår.

Hvis man var i stand til det, ville du kunne zoome ind i en række lande lørdag den 17. oktober, og så ville du se en masse ultraløbere løbe i ring og i ring og i ring

Nærmest ved et tilfælde blev jeg gjort opmærksom på, at der er denne lille event hvor en gruppe løbere mødes og dyster mod sig selv de nærmeste og næsten hele verden.

Men lad mig lige starte et andet sted

Back Yard Ultra er et koncept, som er startet af Lazarus Lake fra USA – ham der også har opfundet Barkley Marathons. Oprindeligt vandt vinderen af det danske Great Dane Backyard Ultra en Golden Ticket til ”finaleløbet” i Tennesse. Det er selvsagt ikke muligt at afholde et løb i USA med løbere fra hele verden. Derfor er idèen om at afholde Big Dog’s Backyard Ultra Satellite races vokset ud af COVID-19 nedlukningen. Den danske version afholdes i Silkeborg med en begrænsning på 15 særligt udvalgte løbere. 

Foto Lazarus Lake som har inspireret til Back Yard Ultra – fantastisk personlighed

Vores Back Yard Ultra i Odsherred er så et supportløb. Løbet er åbent for alle, men med begrænsning på antallet af deltagere. Så hvis man vil prøve sin egen mentale formåen af eller bare være med af sociale årsager, så er begge dele muligt fortæller initiativtager Bjark Christensen.

Og nu handler det ikke bare om at løbe længst, nu handler det om at løbe længst mulig tid således, at det er last man standing der vinder – ikke at der er noget særligt gloværdigt over det, men man har gjort det.

Konceptet er til at forstå men svært at gennemføre

Konceptet er, at du løber på en rundstrækning på nøjagtig 6,706 km. Du har 60 minutter til at gennemføre. Se det lyder jo ikke specielt hårdt. Og det er den første runde heller ikke, men sagen er den, at du har 60 minutter til at bevæge dig ud på næste runde og næste runde og ….. Så længe du kan tilbagelægge rundstrækningen på under 60 minutter så længe er du med i gamet.

Du kommer langt med god udholdenhed, men vinderen er nok den som er bedst til at disponere sine ressourcer

Der med også sagt, at det her handler på ingen måde om at løbe stærkt. Det handler om at disponere så godt som muligt. Det handler om at finde en hastighed som nedbringer dit energí forbrug, så du dermed ”holder længere”. Distancen på 6,7 km gør, at du lige præcis ikke bare kan gå turen, men du bliver nø til at løbe en del af den. Du skal også tænke på, at du skal lejlighedsvis bruge lidt tid i depotet til forplejning. Der skal måske skiftes sko, skiftes en trøje, og der skal naturligvis indtages væske, energi og mad hvis du er ude rigtig længe.

Hjælp og assistance

Du må gerne modtage hjælp i skiftezonen, men når det kommer til stykket så er det din egen kamp J

 

Det er Bjark og Annette der står for denne lokale tiltag, men det har en stærk forankring. På samme tidspunkt løbes der et tilsvarende løb i Silkeborg, hvor der er samlet 15 løbere som dyster mod resten af verden. Og på den måde løber du ikke bare mod din nabo, du løber mod ultraløbere fra hele verden.

Og alle starter på det samme tidspunkt i Danmark er det kl 14.

Du kan læse mere om disse fantastiske tiltag på disse link nedenfor

 

https://www.facebook.com/events/1066691860400707/?active_tab=about  (Sjælland)

 

https://www.facebook.com/events/345997930103521  (og det er så her hvor the national team løber)

 

Måske du skulle kigge forbi et af stederne ?