Back Yard Ultra i Anneberg skov 

Love Nature Run begik i går et fantastisk Back Yard ultra arrangement. Et helt igennem velgennemført arrangement, hvor selv vejret og vind viste sige fra sin pæne side.

Med tråde helt til Lazarus Lake (løbsarrangør og legende indenfor sit felt) blev der lørdag den 17. oktober afholdt Back Yard Ultra i Anneberg syd for Nykøbing Sj. Back Yard Ultra er et koncept, hvor deltagerne skal løbe en rundstrækning på 6,7 km. Du har nøjagtig 60 minutter til at gennemføre og være klar til den næste runde. Du kan således vælge at løbe hurtigt, så har du en lang pause, eller du kan vælge at løbe behersket så har du en pause på 5-10 minutter.

Ny runde igangsættes hver hele time. Du løber til du enten udgår af dig selv, eller du falder for cuttet, hvis du ikke er retur inden 60 minutter, eller du ikke dukker op i startboksen, når næste runde skydes i gang.

Dette er konceptet i få ord. Arrangementet lørdag den 17.oktober var et back-up arrangement til et lignende der foregik i Silkeborg, hvor 15 løbere stillede op og dystede mod en række andre lande.

Ruten var afvekslende og generøs på højdemeter i et teknisk terræn

Love Nature Run havde målt på sværhedsgrad sammensat en generøs rundstrækning på 6,7 km og med ca 120 højdemeter, det er en hel del, og det kan mærkes efter et par runder. Det var også en teknisk runde med løb i traktorhjulspor, der blev løbet gennem tæt krat, og så var der flere passager af de har sammenflettede grene, som får en til at tænke på et Mikado spil – Det kræver konstant opmærksomhed at gennemløbe sådan et spor.

Bjark og Anette som stod for dette havde lavet en både krævende og alsidig rute godt markeret og på alle måder varieret så du aldrig blev træt i dit løb. Start pladsen som var en slags basecamp var en shelterplads i en skovlysning med bålplads i midten. Deltagerne kunne således sætte eget telt op eller krybe i ly under disse shelters.

Du medbringer egen forplejning det er både nemt og svært

Deltagerne skulle selv medbringe egen forplejning. Der var vand på pladsen og toiletter. Der blev tændt bål, hvor man kunne grille, men jeg så ikke nogen benytte sig af denne lejlighed – formentlig kun officials.

Det med at du selv skal medbringe egne forsyninger er både en hjælp og en udfordring, hvor alle dilemmaer og paradokser udspilles. Hvad duer idag, hvad er godt etc

Det med at du selv skal medbringe egne forsyninger er både en hjælp og en udfordring,

 

Løbet starter kl 14.00 – Der er altid en første runde

Briefing kl 13.45 hvordan er det lige det fungerer – forrygende stemning og vi har alle endnu gode ben – alle meget spændte.

Den første runde bliver gennemløbet med en guide, det var denne lørdag Allan Bode, som lige tog os rundt inden vi selv skulle finde rundt. Første runde er altid spændende, du tænker, hvad venter dig, hvad skal vi løbe – den føles formentlig altid lang netop fordi det er den første omgang og du ikke kan genkende noget. Når du så løber ud på anden omgang må du klare dig selv, og er meget opmærksom på at finde sporet. På tredje omgang føler du så, at nu er løbet i gang. Herfra tager du en omgang af gangen.

Der stillede ca 35 til start lørdag den 17.oktober og folk kom med vidt forskellige ambitioner. Fælles for alle var, at de glædede sig, og de syntes, at det var et fedt arrangement og der bel denne eftermiddag og aften sat mange personlige rekorder, og mange lokale / personlige sejre blev skabt.

Hver runde sin kamp og sin ære

Selv om hver runde er identisk, så er hver runde alligevel speciel rent mentalt. Du har en indre dialog med dig selv. Fra nu er første runde overstået, til på anden runde at have fokus på at finde rundt. På 3. runde begynder du at kunne genkende ruten, og du føler, at du for alvor er igang. På fjerde omgang begynder du for alvor at mærke efter, hvordan det går, og de første deltagere er måske allerede stoppet. På den måde kan du sætte et prædikat eller en titel på hver runde.

Det er et imponerende udskilningsløb og til hver ny runde optælles, hvor mange stiller nu til start. Det er et stille udskilningsløb, hvor hver runde kræver sine ofre. Efter 9. runder var der 7 tilbage, og holdningen hos de fleste var, nu tager vi en 10.ende runde, som udløste at man kunne deltage i lodtrækningen om et par øl. Så efter 10.ende runde takkede 6 af de 7 deltagere af. Der var her blevet løbet mindst 67 km og dertil 1200-1300 generøse højdemeter.

……Det er et stille udskilningsløb, hvor hver runde kræver sine ofre……

Med håb om en gentagelse

En kæmpe tak til arrangøren, som fik dette sat op og med en pris på kr 75 må det siges at være value for money. Arrangementet kan i den grad tåle en gentagelse, og det kan også bære en højere pris så der også er lidt for ulejligheden. Få har lagt et stort arbejde i denne gennemførelse til glæde for mange og til inspiration for måske endnu flere.

Arrangementet kan i den grad tåle en gentagelse, og det kan også bære en højere pris så der også er lidt for ulejligheden.

 

Tak til alle der på en eller anden måde har været med til at skabe rammerne om en lørdag der endte med at blive ret lang for nogen.

 

It´s easy until is´s not for nu at slutte af med et citat af den legendariske Lazarus

og et billede af legenden

Foto Lazarus Lake som har inspireret til Back Yard Ultra – fantastisk personlighed

 

Afsluttende

To af Trailmagasinets skribenter deltog på dette Back Yard Ultra løb. Vi havde selv betalt for vores deltagelse, og vi modtog samme opmærksomhed som øvrige deltagere. Vi var på ingen måde blevet inviteret – vi udsatte os for dette af egen fri vilje.

 

Trailmagasinet udgives i samarbejde med www.løberejser.dk.  som du finder her